Remisia diabetului este posibila cu ajutorul bypass-ului gastric

Daca pana nu demult, specialistii diabetologi recomandau pacientilor o dieta sanatoasa si o activitate fizica moderata spre intensa pentru remisia diabetului de tip 2, studiile arata ca bypass-ul gastric este o metoda mult mai eficienta in acest sens.

Aceasta informatie este sustinuta de concluziile unui studiu publicat de specialisti in acest domeniu, in publicatia Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Studiul a vizat 61 de pacienti cu diabet zaharat de tip 2 care au fost supusi procedurii de bypass gastric Roux-en-Y, bandaj gastric laparoscopic reglabil si programului intensiv de slabire axat pe numarul de calorii redus si o activitate fizica sporita.

Rezultatele studiului facut pe pacientii cu diabet supusi procedurii de bypass gastric sustin avantajele acestuia

Studiul realizat pe pacientii diabetici s-a desfasurat pe o durata de cinci ani. Rezultatul surprinzator a fost inregistrat in cazul pacientilor care au fost supusi procedurii de bypass gastric. Acestia au inregistrat o remisie totala sau partiala a diabetului, comparativ cu pacientii la care s-a intervenit cu bandajul gastric laparoscopic.

In grupul de subiecti cercetati in acest studiu, la pacientii care au fost supusi unui program de slabire bazat pe dieta si pe activitate fizica nu s-a inregistrat remisia acestei boli. Cert este ca toti pacientii inrolati in acest studiu erau obezi, sufereau de diabet zaharat de tip 2 si aveau niveluri periculoase ale glicemiei. Varsta medie a pacientilor pe care s-a fundamentat cercetarea a fost de 47 de ani.

Concret, 56% dintre pacientii cu bypass gastric au incetat sa mai ia medicamente dupa cei cinci ani, comparativ cu pacientii supusi tratamentului cu bandaj gastric laparoscopic si cu pacientii care au avut o dieta echilibrata si o activitate fizica intensa (care au continuat medicatia pentru diabet).

Leave a Reply